Új segítőkönyv a COVID-generációval foglalkozó szülők, szakemberek, pedagógusok számára!


Nagy hozadéka az elmúlt hónapoknak az a tapasztalat, hogy a személyességet semmi sem pótolhatja. Nyilvánvaló, hogy ehhez szükséges egy belső igény is, de egyre több fiatal túltelítődött digitálisan és bizakodik, hogy ez a tanév nem végződik lezárásokkal, amely megfosztja őket egymás és a tanárok, munkatársak motiváló személyes jelenlététől.

2020-ban mindannyian egy olyan élethelyzetben találtuk magunkat, amely alapjaiban változtatta meg a mindennapjainkat. A hirtelen jött krízis után az elhúzódó stresszhelyzettel kell megbirkóznunk, miközben a gyermekek, fiatalok ebbe a helyzetbe nőnek bele, és az új keretek között kellene szocializálódniuk, miközben a szocializációs színterek beszűkültek. Mostanra – a kézmosás fontosságán és a PCR-teszt jelentésén túl is  – már sok mindent tudunk, amit ilyen és hasonló helyzetekben lehet tenni megsegítésükre. Persze van még tanulni és vannak olyanok is, akik a negligálás félrevezető útját választják az elhúzódó küzdelemben.
A Covid pandémiából idővel endémiává szelídülve velünk fog maradni, éppen ezért a szülők, a pedagógusok, a fiatalokkal foglalkozó szakemberek feladata kibővül. A Neteducatio gondozásában megjelent friss kötet szerzőivel arra vállalkoztunk (én egy fejezettel), hogy eddigi tudásunkat és tapasztalatainkat összegezzük, így adva kapaszkodókat szülőknek és pedagógusoknak, a pszichológia és a pedagógia eszköztárával felvértezve. Jómagam is írtam bele egy fejezetet.

 Bővebb infó: https://neteducatio.hu/uzlet/mi-lesz-veled-covid-generacio/?fbclid=IwAR1rFfdscDivhRJBI1cA1QC5N0gTfz2mHABnnOWgntVdzE70ZKh1TcX1tvQ

A könyv témáiról a szerzőkkel a Lelki egészség hetén “rendhagyó szülői értekezletet”  tartott a könyv szerzőivel a Netudatio szervezésében, ezt itt lehet megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=v6emOVTAK24

Pin It on Pinterest

Share This
;