Rólam mondták

Enikővel az ELTÉ-n, egy rendezvényen találkoztam, egy kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Enikő szervezett. Mély benyomást tett rám elkötelezettsége, empátiája, kreatív ötletei arra, hogyan lehet különféle álláspontokat úgy megmutatni, hogy az azt képviselő szereplők tisztelettel, figyelmesen beszéljenek egymással. Bátor a témák kiválasztásában, okos a szereplők kiválasztásában, figyel arra, hogy a fiatal generációkat valóban érdekelje, megérintse, ami a rendezvényein történik.
A rejtélyes Z generáció című könyvében Enikő sokrétű szakmai tapasztalatainak köszönhetően, gyakorlatias példáin és nyitottságán keresztül, rendkívül árnyalt képet kapunk a Z generációról. A sokszínű digitális világ démonizálása helyett szórakoztatóan segít a megértésben, hogy a könyv végére érve megszűnjön az értetlenségünk és tehetetlenségérzésünk a fiatalokkal kapcsolatban, és hatékonyabb eszközökkel tudjuk támogatni őket, nyitni feléjük.”
Bombera Krisztina

műsorvezető, riporter, újságíró

A generációk közötti ellentét egyidős az emberiséggel, magában hordozza a tapasztalati tudást, az újító szellem erejét és a fejlődés lehetőségét.  A mai infokommunikáción alapuló világunkban azonban szükség van olyan szakemberekre, akik munkájukkal segítik a különböző generációk harmónikus családi, munkahelyi kapcsolatainak kialakítását. Az EQ SEXY napon Enikő ámulatba ejtő szakmaisággal mutatta be a digitális nemzedék önmagához, elődeihez és az érzelmeihez fűződő sajátos viszonyát. Enikő munkássága világítótoronyként mutaja az utat egymás megismerése és megértése felé, ami nélkül elveszítjük a kapcsolatot a jövőt formáló fiatal nemzedékkel. A Kósa Erika Akadémia Junior programjának kiváló mentora.
Kósa Erika

Kósa Erika Akadémia

Enikőt egy HR-es konferencián ismertem meg, ahol a különböző generációk munkahelyi együttműködéséről tartott rövid előadást. Mivel nálunk is több generáció van jelen, ezért úgy véltem, számunkra is hasznos lehet a tudás, hogyan is tudnak egymáshoz közelíteni a különböző korcsoportok. Enikő tréningjén megismertük a különböző generációk hátterét, mozgatórugóit, majd a szituációs feladatokon keresztül a megszerzett tudást gyakorolni. Enikő szakmai felkészültsége, tudása, a témában való jártassága vitathatatlan.

Biztos vagyok benne, hogy minden vezetőtársammal együtt újszerű megközelítést és új eszközöket kaptunk arra, hogyan lehet jól együttműködni, tolerálni egymást a mindennapokban.”

Bálint Tímea

Interton Group

„Bereczki Enikő könyve rengeteg gondolatot indított el bennem, ezért pontokba szedtem, hogyan tudom a teljes munkavállalói életcikluson keresztül a munkavállalói élményfejlesztésbe integrálni az olvasottakat. Minden vezetőnek és HR munkatársnak ajánlom minden cégnél, ahol a Z generáció aránya az elkövetkező években egyre nagyobb lesz. Praktikus kapaszkodók sokaságát nyújtja példákkal kiegészítve, és kulcsot ad ahhoz, hogy hogyan lehet a Z generáció tagjait motiválni és elkötelezni, hogy azt érezzék, szárnyalnak a munkahelyi közegben is.”

Horváth Zsuzsa

HR igazgató, Deloitte

Több olyan nagyszabású rendezvényen is részt vehettem, amit Enikő szervezett. Nemcsak tapasztalt, precíz szakértő, hanem témaválasztásban is pontosan ráérez mi lehet a vonzó a fiatalabb (Z/Y) generációk számára, emellett a különböző generációk közötti kapcsolatot, összhangot is meg tudja teremteni.
Novák Péter

Kultúrmunkás

„Enikő hasznos és praktikus ismeretek átadásával segítette, hogy a generációk közötti kapcsolatok még hatékonyabbak legyenek munkánk során. Naprakész ismeretei, természetes előadásmódja és humora segítségével sikerült magával ragadnia munkatársainkat. Vezetőink számára élvezetes és lendületes előadás keretében adott praktikus tanácsokat az Y és Z generációk bevonzásával, megtartásával kapcsolatban. Előadásai, workshopjai után sok pozitív visszajelzés érkezett a munkavállalók és a vezetők is részéről is.
Kerékgyártó Ildikó

HR-referens, AVENTICS Emerson

 

„Enikő angol nyelvű előadása hiánypótló volt számunkra, hiszen egy multinacionális cégben gyakran előfordul, hogy különböző generációkkal dolgozunk együtt, és szembesülhetünk ennek nehézségeivel is. Enikő workshopjában konkrét példákon keresztül rávilágított olyan területekre, amelyekre odafigyelve még jobban megérthetjük egymást, ezáltal könnyebben kooperálunk a mindennapokban. Köszönjük a közvetlen hangulatú, érdekes előadást!”

Diószegi Zsóka

Project manager, GE

„Multinacionális környezetben minden napos kérdés a különböző generációkkal való hatékony együttműködés. Vezetői csapatommal Enikőt arra kértük fel, hogy gyakorlati eszközökkel segítsen nekünk jobban megérteni és kezelni a különböző generációkat. Közösen úgy döntöttünk, hogy egy fél napos workshop keretein belül dolgozzuk fel a témát. Enikő nagyon profi szakmaisággal fordult a témához, miközben megfelelő empátiával hozzánk. Nagyon hasznosnak találtuk és hálásak vagyunk érte.
Sebők András

Vezető, IBM

  • Your Title Goes Here 50% 50%
„Enikő közel száz középiskolás, gimnazista fiatalnak tartott interaktív előadást. Bámulatos, ahogyan megtalálta a közös nyelvet a diákokkal! Minden perce értékes, tartalmas és hasznos volt az előadásnak. Örülök, hogy „kívülről” rátekinthettem egy kis szeletére, hogy milyenek is a mai fiatalok. Gratulálok és nagyon köszönöm  az igazán nagyszerű előadást!”
Lukoviczki Anna

igazgatóhelyettes, Békés Megyei Könyvtár

Valahányszor végigböngészem Enikő blog (panpeterstop.blog.hu) vagy Facebook oldalát az jut eszembe, hogy a téma tényleg az utcán hever, de ahogy ő nyúl utána, abból ritka izgalmas sokszínűség születik. Nézegetem a jobbnál-jobb címeket, kattintgatok össze-vissza, mert mindet el akarok olvasni… Kész csőd ennek este nyolc után nekiállnom. Szeretem, hogy nem ítélkezik, mégis megérkezik a sorok között a véleménye, szeretem a friss nézőpontjait, a tájékozottságát, természetességét. Ráadásul jó tollú szerző, rendszeresen dolgozunk vele az Éva és a Gyereklélek magazinban is. Ha meg akarom fejteni sikerének titkát, nem kell sokáig leresnem a választ: nyilvánvaló, hogy imádja, amit csinál.
Tomsits Tímea

Főszerkesztő, pszichológus Marquard Media, pszichológus

Enikő Pozitív kisugárzású, mindig felkészült interjúalany, aki érthetően és hitelesen mesél az ifjúságot érintő legaktuálisabb jelenségekről. Up-to-date szakértő, aki tisztában van a X és Y-on túl a Z generáció mindennapjaival is, és az okok feltárásán túl a megismerésen és a megértésen keresztül a lehetséges megoldásokat keresi.”
Koltay Anna

szerkesztő-műsorvezető, MTVA

„Enikő meghívott előadónk volt a magyarországi szolgáltatóközpontoknak szóló Next Generation Shared Services Day Roadshow konferencián, Knowing your generations: Best practices for co-working témában. Könnyed és érthető módon ragadta meg a téma lényegét, felnyitva a közép-és felsővezetők szemét olyan általános kihívásokra, aminek a kiváltó okát nem, vagy csak nehezen tudták meghatározni. Enikő ezekre a kihívásokra általános megoldási javaslatokat is hozott, így a résztvevők új nézőpontokat is hazavihettek magukkal. A konferencia visszajelzései alapján az egyik leginkább kedvelt előadást tartotta tavaly ősszel. A KYAT Groupnál biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is fogunk még találkozni!
Farkas Attila

CEO, Kyat Group

 

 

„Enikővel intézetünk, a Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI) egyik rendezvényén találkoztam először, amikor a KEMI elnökeként arra kértem, hogy mediátor tagjaink részére tartson egy előadást a generációk között előforduló konfliktusokkal kapcsolatban. Azóta rendszeres kapcsolatban vagyunk, mivel előadása fantasztikus volt, alapos, érdekes és hasznos. Számomra is kiemelten fontos, hogy az egyes generációk megértésék egymás nézőpontjait és ezáltal is kevesebb konfliktussal kelljen megküzdeniük nap, mint nap. Enikő hihetetlen és egyedi tudása nagy érték és segíthet a generációk közötti hidak megépítésében.” 

Dr. Németh Zoltán

jogász, a Közép Európai Mediációs Intézet elnöke

„Enikő felkérésünkre a 24. Nemzeti Minőségügyi Konferenciánkon tartott egy 30 perces előadást a konferencia Plenárisán. A hallgatói visszajelzések alapján úgy gondolom rendkívül hasznos képet kaptunk a jelenleg igen aktuális X, Y, Z generációs problémákról, a szakértők általi felmérések és tapasztalatok eredményeiről, az akut munkaerő hiányról és az új típusú munkakörök megjelenéséről.A téma aktualitása arra ösztönözte a résztvevőket, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az újabb generációk motivációs igényeinek megismerésére, a különböző generáció közötti szinergiák megteremtésére, ezáltal hozzájárulva cégük eredményességéhez.”

Rózsa András

ISO 9000 FÓRUM Egyesület elnök, minőségügyi szakértő, ISO 9000 FÓRUM Egyesület

„Enikőt konferenciánkon arra kértük fel, hogy a legifjabb generációkat mutassa be számunkra. Előadása rendkívül érdekes és informatív volt: többen visszajeleztek, hogy sok összefüggést akkor ismertek fel és sok muníciót kaptak munkájukhoz. Blogja egyedülálló: rengeteg hasznos írást lehet találni aktuális témákról. Fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, szülőknek, és mindazoknak, akik hatékonyan szeretnék a többféle nemzedéket menedzselni jó is szívvel ajánlom. Azóta többször is meghívtuk workshopra, tréningre és stratégia-alkotásra is.”

Ördög Dóra

Szakképzési igazgató, Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Cégünk több éve elindított egy tehetséggondozó programot, a Mellow Mood Akadémiát, ahol fejlődési lehetőséget biztosítunk az erre nyitott munkavállalóink számára. Ez egy több hétből álló programsorozat, ahol rengeteg témáról  hallhatnak kollégáink előadásokat  elsősorban cégünk egyes területi vezetőitől. Idén több külsős előadót is meghívtunk, így sikerült Enikőt is felkérnünk egy előadásra, aki a generációs különbözőségekről és együttműködési lehetőségekről tartott egy nagyon színes, érdekes és professzionális prezentációt. Szakértelme és a téma szeretete visszaköszön az előadás tartalmában és Enikő szórakoztató kommunikációjában. A generációs kihívásokra való rávilágítása a munkahelyi viszonylat mellett a privát életben is felhasználható információ, mint azon (szak)könyvek, melyeket olvasásra ajánl.”
Miklós Adrienn

Központi HR igazgató, Mellow Moods Hotels

„Vidám és életszerű példákkal gazdagított előadásával Enikő bátran és világosan megmutatta azokat a generációs különbségekből adódó kihívásokat, melyek széttagolt és egyre többféle háttérrel érkezőkből álló csapatunk előtt állnak. Őt hallgatva helyükre kerülnek a dolgok a fejünkben, illetve,  új dolgokkal kezdünk el foglalkozni, és ez nagyon inspiráló.

Személyi László

Surf Studio Program Menedzser, K&H

 „Enikővel a 2019/2020-as tanévben dolgoztam együtt. Enikőt kértem fel, rendhagyó osztályfőnöki órák tartására. Több Evangélikus Közép és Általános iskolába látogattunk el. Az órák témája: Ezek a mai fiatalok?! – Létezik-e élet a közösségi médián kívül?   

A foglalkozásokat mind a diákok, mind az osztályfőnökök nagyon élvezték, hiszen változatos feladatok, kisfilmek tették színesebbé.  Enikő rendkívüli személyiségével, szakmai tudásával teljesen lenyűgözte a jelenlévőket. A diákok nagyon fegyelmezettek, aktívak és nyitottak voltak. A ma élő hat generációról rengeteg hasznos információhoz jutottak. A következő tanévben remélem sikerül folytatni Enikővel az osztályfőnöki „roadshow”-t. 

Kovácsné Jakus Katalin

Evangélikus Egyház, Osztályfőnöki tantárgygondozó, Aszódi Evangélikus Gimnázium

Enikőre és munkásságára a Dress Up kampánya kapcsán figyeltem fel és érdeklődéssel olvastam a fiatalabb generációk életvitelével foglalkozó remek cikkeit. Amikor a Danubius Hotels Bubbles Club-jának ötödik évfordulóját ünnepeltük, magától értetődő volt, hogy őt kérjük fel előadónak, mivel a klub egyik alapvető célja a szállodáinkba együtt érkező különböző generációk közelebb hozása egymáshoz, közös élmények révén. Enikő digitális szülői felelősségvállalásról szóló előadása nemcsak tanulságos volt, de rendkívül szórakoztató is! Ezúton is köszönjük!

Fodor-Kassai Mónika

PR-igazgató, Danubius Hotel Groups

Enikővel a Kósa Erika Akadémia az EQ szexi mozgalom első születésnapján találkoztunk először, ahol mindketten előadtunk. Már ott nagyon megfogott az a tiszta támogatás, szolgálat és szeretet, ami árad belőle minden percben.
Óriási szenvedéllyel segíti a fiatalokat és szüleiket jó irányba menni az élet útvesztőjében!

Soós Dávid

Üzleti mentor, Lead Yourself

Sosem voltam a tudományos előadások rajongója, ám 2019. nyarán beültem Enikő előadására és felkeltette az érdeklődésem. Az olyan ritka előadók egyike, aki az előadás végéig fent tudta tartani az érdeklődést. S utána sok kérdést tesz fel még magában az ember.
        Emberbarát, nyitott és alázatos. Talán ezek miatt is annyira érdekesek a cikkei, felszólalásai, amit azóta is előszeretettel követek. 

Ivánik István

aktivista , Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége,

Enikő előadása interaktív volt, csoportokban dolgoztunk és meg kellett tornáásztatni az agyunkat, olyan kérdéseket is kaptunk. Mi is bemutathattunk Enikő és az ott lévő X-, Y és babyboomer generációs tanároknak olyan dolgokat, melyek újak voltak számukra a közösségi oldalak világáról. Nagyon élveztük a programot és köszönjük Enkőnek, hogy eljött. Balázs véleményét ebben a videóban is megosztotta: link
Oláh Balázs

gimnazista, Aszódi Petőfi Evangélikus Gimnázium

„Enikő az éves jelzőrendszeri tanácsokozásunkat segítette szakmai jelenlétével, előadásával. Én készítettem az eseményről a fotódokumentációt, amikor azt vettem észre, hogy a jelenlévő emberek  „kimeredten”, elgondolkozva  hallgatták az előadást. A kutatás, olyan területet érint,  aminek felfogását, értelmezését követően az ember automatikusan elkezdi a saját életére vonatkoztatni az elhangzottakat, és ehhez igazítja  a fókuszpontját. Enikő nagyon nagy segítséget adott számunkra – pedagógusok és  szociális munkások számára – a településünk szegregátumában élő  Z-generációs fiatalok megértésében is. 

Kovács Hajnalka

szakmai vezető, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Kerepes

Enikő sok éves generációs és ifjúsági szakértői tapasztalattal a háta mögött tökéletesen tisztában van a legújabb generációk igényeivel és szakértője a generációs témáknak. Előadásaiban érthetően és érdekesein kalauzol végig a különböző generációk kihívásain keresztül, így az ember hatékonyabban tudja megszólítani és elérni a fiatalabb generációs célközönséget isAzt szeretem Enikőben, hogy nagyon profi, ugyanakkor fantasztikus ember, aki három gyermek mellett minden nap a munkájával bizonyítja be, hogy nincsen lehetetlen. Bátran, de talán mégis félve ajánlom, mert különben nem lesz ideje nekünk dolgozni! 
Békéssy Olga

Alapító, ügyvezető, 21. századi kommunikáció, Női Váltó

„Ahhoz, hogy beléphessünk a kamaszok, a Z generáció világába az ő nyelvükön kell tudni érteni és beszélni. Elengedhetetlen hozzá, hogy kipróbáljuk az Instát, a TikTokot, és felüljünk az online-offline libikókájára. Néha szédülni fogunk, nem is biztos, hogy elfogadjuk, de legalább jelen vagyunk és összekacsinthatunk. Más generáció, más értékrend, de szeretettel, a generáció megismerésével ez a kommunikációs szakadék rendszerint áthidalható. Ehhez nyújt segítséget Enikő könyve.

Tibenszky Moni Lisa

Alapító, ügyvezető, Felelős Szülők Iskolája

Magas szintű kreativitással rendelkező szerző, aki a provokatívabb témákat is bátran bevállalja. Generációs és egyéb témájú írásai fórumainkon keresztül több százezer emberhez eljutottak.” 
Kalmár András

filmrendező, főszerkesztő, Kultúrpart

Bereczki Enikő nevével először a Dress Up! kampányban találkoztam. Akkor és azóta is Enikő olyan élethelyzetekre hívta fel a figyelmet, amely az általam tanított korosztályt érinti. Hihetetlenül jó érzékkel tart tükröt a fiatalok elé, hiánypótló mindaz, amivel szembesíti és megszólítja a Z-generációs korosztályt. Ajánlottam kollégáimnak is a Dress Up-ot, használtuk, használjuk azóta is középiskolás lányaink önismereti tréningjein, énerő-, én-hatékonyság növelő műhelyfoglalkozásain. Nemzeti Tehetségműhelyként kiemelt célunk az interperszonális tehetségfaktor fejlesztése. Enikőt meghívtuk egy műhelynapunkra is, ahol a Z-generációnak tartott előadást a generációs kihívásokról a tehetségígértek vonatkozásában. Örömteli és élménygazdag találkozás volt. Enikő, visszavárunk!
Pulai Edina

Középiskolai tanár, ldráma-és színházpedagógus, Kecskeméti Szakképzési CentrumGáspár András Technikumának igazgatóhelyettese

Enikőt kértük fel, hogy generációs témában tartson előadást egy országos szakmai konferenciánkon. Az általa elmondottak hatására gondolkodtam el napjaink nevelő-oktató munkájáról. A hagyományos pedagógia eszközeivel a mai kor pedagógusa már nem érhet el eredményeket a tanítási órán. Hogy miért kell új, korszerű tanulásszervezési eljárásokat alkalmazni? A válasz egyszerű, ezek a fiatalok már nem azok a fiatalok, akik mi voltunk, ez már egy másik generáció. Ha nyitottak vagyunk és pedagógiai munkánk tervezésénél, szervezésénél figyelembe vesszük a felnövekvő generációk jellemzőit, akkor a nemcsak a gyermekeknek, hanem önmagunknak is sikerélményt szerezhetünk. Enikő előadásai, képzései remek kiindulópontot nyújtanak ehhez, munkáit bátran ajánlom mindenkinek.
Schaffer István

Gyógypedagógus, titkár , Egymi Országos Egyesülete

„Szeretnénk köszönetet mondani a Művelődési Házban tartott előadásért, melyet mind a pedagógusok, mind pedig a gyerekek nagyon hasznosnak tartottak. Több tanuló is akadt, aki itt jött rá arra, hogy nem ismeri kellőképpen önmagát. Reméljük, hogy az itt hagyott anyagok és önismereti tesztek még jó szolgálatot tesznek osztályfőnöki órákon, hogy jobban megismerhessük tanulóinkat és ők is magukat.”
Koncz Istvánné

Pedagógus, osztályfőnök, István Király Általános Iskola

Kikkel dolgoztam/dolgoztunk már?

Egy kattintás ide!

Pin It on Pinterest

Share This
;