Y-generáció interjúAz Y-generáció volt a témája annak az interjúnak, amit Varga Dominika Kincső, joghallgató, a Jurátus -az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának a Hallgatói Önkormányzat védnöksége alatt működő kari magazinjának – újságírója készített velem.

Többek között szóba került, hogy

  • Nem lejárt lemez már az Y-generációról írni?

Az egyik nemzetközi értekezleten egy multinacionális cég vezetője elmondta, hogy ők hogyan oldják meg az Y-os munkavállalók fluktuációját. Amikor felvesznek egy fiatalt, akkor már megvan a helyére egy pótember, aki majd pár hónap múlva, ha a másik esetleg elmegy, rögtön a helyére tud lépni. Emellett nemcsak a munkahelyeken, de a családokon belül is léteznek ezek az intergenerációs feszültségek. A mostani fiatalok szülei igyekeznek felvenni a lépést a technikával, de ők még mindig tanulók, míg ezzel szemben a Z-sek már bennszülöttek.

  • Globális már annyira a fiatalság, hogy a problémák és a jellemzők is egységesek legyenek?

Valóban az a jellemző, hogy a Z generáció egy globális nemzedék. Ugyanazok a divatok, zenék, kulturális cikkek jutnak el hozzájuk, ez az emberiség történelmében példátlan. Mégsem mondhatnám, hogy egységesíteni lehetne a világ összes fiatalját. Általában a fiatal generációkról problémáik kapcsán szoktunk beszélni, nem az erényeik miatt – pedig ezek is vannak –, ezért sokan kikérik maguknak, hogy őket „leipszilonosozzák”. 

A teljes interjú: http://juratus.elte.hu/hagyjuk-felnoni-a-bennunk-levo-kisembert-bereczki-eniko-bloggerrel-ifjusagi-es-generacios-szakertovel-beszelgettunk/

Pin It on Pinterest

Share This
;