Melyek a leggyakoribb tévhitek a Z generáció tagjainak munkaerőpiacon betöltött szerepéről? Mi számít valódi értéknek számukra és miért elengedhetetlen, hogy jól értsük a jövő generációját? Többek között ezekről is beszélgettünk egy podcastben.

Az első munkahely élménye rendkívül meghatározó, miközben a Z generációs munkavállalókat az idősebb generáció tagjainak példamutatással valamennyire meg kell tanítani dolgozni, működni a munka világában. Az is fontos, hogy ami egy idősebb munkavállaló számára egyértelmű, az a fiatalabb generáció tagjai számára nem mindig. Hiszen az, hogy „önmagad lehetsz”, nem jelenti azt, hogy „behozhatsz a meetingre egy óriás hamburgert és ott elfogyaszthatod”. Ezeket mind tanítani és tanulni kell.

A beszélgetésen az is szóba kerül, miképp változott meg a vezetői szerep a Z generáció igényeinek tükrében. Úgy látom, hogy a fiatal generációkkal való párbeszédben nem a haverkodás és a lazaság a kulcs, hanem az emberség – ezért egyre inkább felértékelődnek a vezetői és emberi kvalitások. A korábbi generációk tagjai is hasonló vezetőket szerettek volna, mint a mai fiatalok, csakhogy ők nem merték kifejezni igényeiket. Ez igaz az önérvényesítés más területeire is – mint ahogy ezt bővebben kifejtettem A rejtélyes Z generáció című könyvemben is.

A HR Portál és az AGORA Intézet Ember és szervezet című közös podcast-sorozatában Soós Andrea vendége volt Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban, továbbá jómagam is.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni, illetve az interjú egy részletét elolvasni:

https://www.hrportal.hu/hr/a-z-generacio-sajatossagai-avagy-lehet-e-orias-hamburgert-enni-a-mitingeken-20240112.html

 

Pin It on Pinterest

Share This
;