Nemrég Szombathelyen jártam a Szombathelyi Polgári és Kulturális Alapítvány meghívására. A Védőháló a Családokért című programjukon tartottam egy másfél órás workshopot a családban élő generációkról: a babyboomerek, az X-, Y-, és a Z-generáció, valamint az alfák is szóba kerültek. A rendezvényről részletes beszámoló is készült egy helyi újságban.

A technika fejlődése mára szinte tízévente hoz létre egymástól teljesen eltérő körülmények között felnövő nemzedékeket. Hogyan reagáljanak erre a szülők? Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő válaszolt. Míg az első ipari forradalom egy évszázad alatt változtatta át a társadalmakat mező g a z d a s á g i b ó l iparivá, a mostanigenerációk folyamatosan átalakuló digitális világba születnek. Olyasvalamire kellene felkészítenünk a g y e r m e k e i n k e t , amit mi magunk sokkal kevésbé ismerünk, mint ők.

A tejes cikkhez kattints a linkre: Szombathelyi-előadás

Y-generáció, Z-generáció előadás

További interjúk velem:

„A LÉNYEG, HOGY EMBEREK LEGYENEK”: Interjú velem a tantrend.hu-n

Interjú velem: “Hagyjuk felnőni a bennünk lévő kisembert!”

És dolgozni ki fog?! 

A blog alapító-szerkesztője: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon (feliratkozóknak ingyenes tanulmány is jár!)

Gyere a  Facebook-oldalra is, beszélgetni, olvasgatni új híreikről hasznos témákban.

Látogass el az Instagramra is!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm!

Pin It on Pinterest

Share This
;