50 évvel a baby-boomerek szexuális forradalma után a legfrissebb kutatások szerint az Egyesült Államokban a Z-generációsok már egyre kevésbé aktívak szexuális téren.

Habár sem az Y-, sem a Z-generáció nem mondható konzervatívnak, sokkal körültekintőbbek, mint az előző generációk s ilyen módon talán sokkal ösztönösebben  figyelnek a szex fizikai és érzelmi kockázataira, mint az szexuális érintkezés nyújtotta örömökre. Ezek a helikopter szülők által felnevelt nemzedékek kevesebb kockázatot hajlandóak vállalni az élet sok területén.

A Tinder és a többi randi-alkalmazások tömeges népszerűsége miatt azt gondolhatnánk, hogy a társkeresést megkönnyítik az online applikációk a Z-generáció számára. Jean Twenge, amerikai pszichológus szerint a fiatalok sokkal több időt töltenek el online, mint offline környezetben, ami a párkapcsolatokra negatívan is kihat.

A 2009-ben induló 16 és terhes sorozatokból ezek a fiatalok azt is láthatták, hogy a szex és a terhesség milyen kockázatokkal jár a karrier-, jövőtervezésben is. (A terhes tinikkel foglalkozó, dokumentumfilm stílusú valóságshow, a  Tinimamikat magyarul is meg lehetett nézni az MTV-ben, melyben többször is szó esett a védekezés nélküli szex következményeiről, és gyakran előkerült a műsorokban a fogamzásgátlás, családtervezés fontossága is).

A témáról írt részletes cikkem az index.hu-ra is kikerült, rengetegen, több, mint 27 ezren olvasták eddig. Ha szeretnél a témáról készült részletes kutatásokról, véleményekről olvasni, itt a teljes cikk linkje:

Szex helyett inkább mamahotel vagy pornó?

 

Pin It on Pinterest

Share This
;