Dress Up Kampány:

 A Generation Dilemmas 2018. nyári motivációs kampánya

 

Motivációs kampány fiatal lányoknak. Hazai sztárok buzdítják a tudatos öltözködésre a fiatalokat. Vendég: Bereczki Enikő ifjúsági szakértő.

 

„Az öltözködés a kommunikáció egy formája – nem mindegy, hogy milyen jeleket adsz magadról”

– mondja Bereczki Enikő generációs szakértő. Hogyan öltözzünk fel, hogy biztonságban legyünk? És hogyan öltözzünk fel egy-egy szerepre? Álom-állásoddal pl. összeférne a tegnap posztolt fotód? – írja az M2 Petőfi TV a kampányról, nézd meg az interjút!

Olvass a blogon a témáról!

MI A KAMPÁNY CÉLJA?

A Pán Péter Stop! blog országos szemléletformáló kampányának célja, hogy motiválja és egyúttal felhívja a figyelmet a nők, főképp a fiatal lányok, gyermekkorban lévők online és offline megjelenésére. Motivációs videóüzenetekben szólítják meg ismert médiaszemélyiségek, szakemberek és kortárs fiatalemberek az ifjú hölgyeket, hogy vigyázzanak magukra, és ne tegyenek fel az internetre olyan fotókat, videókat önmagukról, amellyel szexuális zaklatásoknak tehetik ki magukat. A kampány informatív és inspiráló spotokkal, cikkekkel, közösségi média megjelenésekkel és előadásokkal szeretné buzdítani, motiválni a fiatalokat az elővigyázatosságra, megválaszolni a legfontosabb kérdéseket, segítséget nyújtani.

A legtöbb videó már kattintható ! A blogon a teljes interjút is el lehet olvasni!

 

Hamarosan itt vannak a videóinterjúk!!!

YOUTUBE

Hamarosan indulnak a mini videóinterjúk is a Youtube-on!

Miben segíthetünk?

A leggyorsabban úgy érhetsz el, ha rákattintasz erre a gombra!

Néhány részlet a kampány videóinterjúiból

„A mai világban sajnos már nem elegendő, ha egy fiatal lány jó tanuló, jó sportoló, szép, népszerű az adott közösségében. Nem biztos, hogy a kiszemelt fiú észre fogja venni, ezért hajlamosak többet megmutatni magukból a kelleténél. A nyári szezonban egy új fürdőruhában készült kép könnyen az instán landolhat…és elindulhatnak az ezzel kapcsolatos bántó kommentek is a világhálón.(…) Ha már megtörtént a baj semmiképp sem javaslom, hogy kezdjük el hibáztatni a gyerekünket, vagy felelősségre vonni, mert, hogy pont az a bizalom veszik el, amire ilyenkor a gyereknek a legnagyobb a szüksége. Egy ilyen helyzetben soha nem ő a hibás, hanem az a fél, aki kicsal belőle felvételeket , berántja egy ilyen helyzetbe, amelyben nagyon nehéz nemet mondani ilyen kiszolgáltatott helyzetben.

Dr. Baracsi Katalin

Internetjogász, Saferinternet

Ahogyan egy testhez, egy lélekhez, egy személyiséghez nem lehet hozzáérni anélkül, hogy arra az a személy, annak a testnek a birtokosa engedélyt adjon, meghívást adjon, és lehetőséget adjon, úgy az idegen szemeknek sem kell lehetőséget adni anélkül, hogy én kiválasztottam azt, hogy bizonyos testrészeimet kik láthatják. Láthatják, de csak azok, akiknek megengedtük. És ezt nem szabad elfelejteni, hogy ezt nem szabad összekeverni a népszerűséggel. Mindig nagyon elszomorít és szülőként, és lassan idősödő generáció képviselőjeként önvizsgálatra, önreflexióra késztet, amikor azt látom, hogy fiatal lányok egyre lengébb öltözékben, vagy félmeztelenül posztolnak önmagukról lájkvadászatért. Olyankor elszorul a szívem, mert azt gondolom, hogy szeretetre vágynak

Bombera Krisztina

Telezíviós újságíró, ATV Hungary

„Akkor tud egy tinédzser boldog lenni, ha azokat a visszajelzéseket kapja, hogy szép vagyok, jól nézek ki, menő vagyok….irreálisan megnövekedett annak a mértéke, hogy ez ma már mennyire fontossá vált a tinédzserek számára. Biztos vagyok benne, és a kutatási adatok is ezt támasztják alá, hogy ebben nagyon nagy szerepe van a közösségi médiának, leginkább ezen belül is az Instagramnak – ott ömlik rájuk a sok információ és nagyon magasan van a léc, amit  el kell érni – ez a  külsejükre vonatkozik, nem a tanulmányaikra, a kapcsolataikra vagy a személyiségfejlődésre.

Nagy Janka

Gyemekpszichológus

 „Érdemes önvizsgálatot, önfejlesztést végezni a fiataloknál akár az iskolában, nagyobb hangsúlyt fektetni egy önismereti órára, hogy meg tudják egyáltalán magukról, hogy kicsodák. Fontos, hogy azokkal a készségekkel, képességekkel ruházzák fel magukat, amik ők valójában, és nem valakit másolva. A helyes önértékelés szerintem nagyon sokat számít abban, hogy az ember aztán a viselkedésében, öltözködésében mit akar kifejezni.”

Kósa Erika

üzletasszony, a Kósa Erika Akadémia alapítója, Kósa Erika Akadémia

Napjainkban a „casual jött be, mint életstílus, mely rögtön a kényelemre és a levetkőzésre asszociál. Ez egy téves megközelítés.

A „casual” pontosan azt jelenti, hogy nem formális vagy üzletközpontú. Mára ez sajnos teljesen összekeveredett, mindenki keveri a stílusokat. Kezdenek teljesen kivetkőzni magukból, nem szégyellve megmutatni idomaikat. A legrosszabb, hogy a fiatalok ezt látjak az utcán, az interneten.

dr. Schiffer Miklós

stílusszakértő, Schiffer Upper Class Club

„Amikor elindítom a napom, a legfontosabb az, hogy mi a motivációm, amiért felöltözöm. Nem azért akarok felöltözni, hogy minél több kacsintást, autódudát és füttyszót gyűjtsek be, hanem azért, hogy én jól érezzem magam. Ez nyilván meghatározza azt, hogy a televízióban is milyen ruhákat vállalok el. Volt olyan, amire már azt mondtam, hogy nekem nem fér bele,  például a mélyen kivágott vagy rövid ruhák nekem abszolút nem felelnek meg. Tudom, hogy a tévében sok nő érvényesül nem megfelelő módon és amikor én oda kerültem, elhatároztam, hogy én teljes mértékben szeretném ettől elzárni magam és szeretnék egy olyan utat képviselni, ami máshogy éri el a célját, legyen az egy új műsor, egy új lehetősége.”

Gyurácz Eszter

műsorvezető, ATV Hungary

 Azt gondolom, hogy az öltözködésnek az a lényege, hogy pluszt adjon hozzánk, öltöztessen, jól érezzük benne magunkat, és ne egy feszengős, rossz érzést keltsen, hogy meg kell felelni és kellőképpen cuppannia kell rajtunk minden ruhadarabnak, és minden részletünknek tökéletesnek kell lennie. Vállaljuk fel ehelyett önmagunkat, barátkozzunk meg magunkkal, és becsüljük meg a testünket annyira, hogy nem mutatjuk mindenkinek.”

Császár Enikő

Pretto alapító, társtulajdonos, divattervező, Pretto Collection

Nehéz időszak a kamaszkor, eleve nehéz megtalálnia és felépítenie önmagát a tizenéves embernek, pláne egy olyan helyzetben, amikor minden létező médium rengetegféle ideáltípussal bombázza. Ezek közül kiválasztani azt, ami számára releváns, ami a saját életéhez, személyiségéhez passzol, bizony kihívást jelent, még egy felnőtt számára is az. A közösségi médiának nagyon komoly szerepe van az ideálok és a hozzájuk kapcsoló divattrendek terjesztésében. Tovább nehezíti a helyzetet a tökéletes utáni hajsza, amivel a Facebook és az Instagram világában találkozunk.”
A Rékával készült interjút a WMN közölte le, itt olvashatod!

Szentesi Réka

történész, divatkutató, oktató, Mod' Art International

„Azt gondolom, hogy a közösségi médiában nagyobb fajsúlyú a levetkőzés jelenleg, mint az utcán, hisz nagyon sok nő magukat influencernek is nevező celebbé vált, akik abból szereznek követőket, hogy hiányos öltözetben pózolnak, amit aztán ezrek, tízezrek vagy akar milliók próbálnak reprodukálni több kevesebb sikerrel. Hozzátenném, hogy ma már ezek az emberek marketing sikerreceptté is váltak az üzleti világban, az irányított termékelhelyezések által.”

Czinege Richárd

egyetemista, HR-toborzó

„A kampány alapcélkitűzése az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a tudatos öltözködésre online és offline, vagyis arra, hogy

gondolják át mit vesznek fel, mert annak lesz egy üzenete, valamilyen hatást mindenképp kivált másokból.

Hogy sikerült-e elérni? Úgy gondolom, hogy már eddig is több százezer emberhez sikerült eljuttatni ezt az üzenetet többféle formában. Ha elgondolkodtatta őket, sőt, akár változtatnak is rossz szokásaikon vagy tudatosabban posztolnak, öltöznek, vagy ha most nem is, de egyszer eszükbe fog jutni az, amit hallottak vagy olvastak, akkor már az siker. Iskolák és egy vidéki település kultúrháza is megkeresett, hogy ott helyben is hallanának a témáról.”

A teljes interjú itt

Bereczki Enikő

ifjúsági és generációs szakértő, Pán Pétert, Stop! blog, generationdillemas.com

A kampány együttműködő partnerei:

Pin It on Pinterest

Share This
;