Több híresség is törölte gyermekének képeit a közösségi oldalakról a Kaleta-ügy kirobbanása után. Nagyon fontos átgondolni mikor, hová, mit teszünk ki alfa-, Z-generációs gyerekünkről. Azonban sajnos ezzel még nem tettünk meg szülőként mindent.

Az online pedofilok korántsem csak képeket gyűjtenek, hanem céljuk a becserkészés, kapcsolatteremtés, interaktív jellegű bűncselekmény. Jellemző rájuk, hogy fiatalnak adják ki magukat és tanulmányozzák a kiszemelt áldozatot képei, posztjai profilja alapján, mielőtt felveszi vele a kapcsolatot.

  • Éppen emiatt alapvető internetbiztonsági felkészülés lenne fontos a szülők részéről, hogy egyáltalán megfelelő időben a gyerekeket is felkészíthessék minderre.
  • A bizalmi kapcsolat is alapvető fontosságú a szülővel, hiszen a magányos gyerekeket, kamaszokat sokkal könnyebb elérniük a netes pedofiloknak. Általában a Z-generáció által preferált csatornákon mozognak: TikTok, Snapchat, Instagram, Twitch, online játékok.
  • Mielőtt okoseszközt adnak a gyereknek,  rendkívül fontos lenne, hogy a szülőknek megtanítani őket arra, hogy személyes adataikat ne adják meg senkinek online és oldalaikat ne tegyék nyilvánossá, hanem állítsák át privátra.
  • Ha idegen akar velük ismerkedni, ne fogadják közeledését. Ha bármi gyanúsat érzékelne, kérjenek segítséget felnőttől!

Hasonló témában itt írtam még

https://panpeterstop.blog.hu/2020/06/05/szexting_online_ragadozok

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! Látogass el a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

honlap: https://generationdilemmas.com/

Pin It on Pinterest

Share This
;