A beszélgetést ezen a linken tudod meghallgatni: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/17-gener%C3%A1ci%C3%B3k-k%C3%B6z%C3%B6tti-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s-titkai-bereczki/id1480704800?i=1000479541013

Kedvcsinálóképpen:

Biztosan volt már részed abban, hogy a munkahelyeden több generáció tagjai is képviseltették magukat, és esetenként előfordult köztük némi súrlódás. Vajon mit lehet tenni azért, hogy az egyes generációk képviselői zökkenőmentesen együtt tudjanak működni? Miből fakadnak egyáltalán a köztük lévő meg nem értések? A digitalizáció vajon könnyíti, vagy éppen nehezíti az összecsiszolódást?

Az Open Office podcast legújabb adásában Bereczki Enikő, generációkutató és ifjúsági szakértő volt Paukovics Gábor beszélgető partnere. Enikő több hazai és EU-s ifjúságpolitikával foglalkozó szervezetnek dolgozott már külső szakértőként, folyamatosan kutatja a generációk közötti eltérések témakörét, emellett pedig mediátorként is segít cégeknek és egyéb szervezeteknek.

Akár a veterán, a „baby-boom”, az X; Y; vagy a Z generációhoz tartozol, ez a podcast epizód ténylegesen segíthet megérteni az idősebbek és fiatalabbak közötti ellentétek mögött megbúvó valódi okokat.

Merthogy a legújabb Open Office legújabb adásában – sok más mellett – a következőkről esett szó:

– Mik a leggyakoribb okai az egyes generációk közötti meg nem értésnek?

– Mik azok a generációkra vonatkozó gyakorlati tippek, amik a járvány után hatékonyabbá tehetik az irodai környezetbe történő visszatérést?

– Mennyire tudják kezelni az egyes szerepek közötti összemosódásokat, a munka és magánélet közti egyensúly kérdését az idősebb generációk képviselői?

– Pontosan mit takar a „digitális bevándorlók” és a „digitális bennszülöttek” fogalma?

– Pontosan mit jelent a „Pán Péter szindróma”?

– Miként hasznosul a mediáció cégeknél és egyéb szervezeteknél, illetve hogy néz ki a gyakorlatban?

– Mik a jelenleg ismert generációk, továbbá mit érdemes róluk tudni?

– Milyen mértékben kereshetők egy generációt meghatározó sajátosságok a fiatal kori élményekben, és miért fontos megérteni ezeket a mintákat?

– Mekkora szerepe van a „mikor” tényezőnek az egyes generációkra jellemző gondolkodásban?

– Milyen gyakran viselkedünk gyermek módjára felnőttként?

– Kik azok az úgynevezett „helikopter-szülők”?

– Miért veszélyes a tekintélyre a szülő-gyermek kapcsolatban a „partner” viszony?

– Milyen szerepe van az értő figyelemnek és a bizalomnak a generációk közötti különbségek kezelésében?

Hogyha a cégedben vagy a munkahelyeden nehézségeket okoz a generációk közötti együttműködés finomhangolása, illetve régóta foglalkoztat ez a témakör, akkor mindenképp hallgass bele az adásba.

A podcast házigazdája Paukovics Gábor, a Kinnarps concept manager-e, az élhető, jól kialakított, produktivitást és jó munkahelyi környezetet támogató irodák szakértője.

Pin It on Pinterest

Share This
;