Az Alfa- és a Z-generáció szülötteinek életében az online világ rendkívül fontos szerepet tölt be. Ott kommunikálnak és onnan tájékozódnak, ezért a szülőkre hatalmas feladat hárul annak érdekében, hogy a téves információk és féligazságok ne rémítsék meg őket. A koronavírus-járványról terjedő félinformációk, álhírek sokakat megrémítenek, de az érintettek közül a legveszélyeztetettebb az a korosztály, amelynek tagjai még nem érett, kiforrott személyiségek.

– nyilatkoztam a hirado.hu-nak, itt a teljes cikk: 
https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/03/18/az-online-alhirek-miatt-a-koronavirus-veszelyes-idokben-a-szuloknek-kell-megovni-gyermekeiket

HA CSAK 3 PONTBAN LEHETNE MEGADNI MIRE KELL Az AlFA, – Z-GENERÁCIÓSOK SZÜLEINEK ILYENKOR FIGYELNI, EZEK LENNÉNEK AZOK:

  • Őrizzék meg a szülők nyugalmukat, valamint ha a gyerek előtt beszélnek a koronavírus-járványról, a kommunikációjuk a témában legyen átgondolt és tudatos, a gyermek életkori sajátosságának megfelelő. A fiataloknak a felnőttek viselkedése egy minta, amit követhetnek.
  • Figyeljenek, és korlátozzák hogy mit hallanak, látnak a gyerekek online, illetve a tévében. A fiatalok megijedhetnek, ha vészjósló tényekkel találkoznak a hírekben, és máshogy fogadhatják az információkat, mert még nem rendelkeznek olyan érett, kiforrott személyiséggel, mint egy felnőtt.
  • Legyenek elérhetők a beszélgetésekre, kérdésekre és a további óvintézkedésekre, ha látják, hogy a gyermek rémült vagy zaklatott.
A gyerekek, Z-generációs tinik nem örülnek, annak, hogy lemaradnak a közösségi életről! Bár az online világ rendkívül hasznos, a személyes kapcsolatokat teljesen nem helyettesíti, a közösségi élmények hiánya problémát jelenthet.

Érdemes valamilyen napi rutint megtervezni, hogy továbbra is megmaradjon egy rendszer, ami nekik fontos és biztonságot is jelent.Fontos figyelni a gyerekekre, hogy a tartós otthonlét ne legyen az online függőség melegágya. Ilyen helyzetek például a szülői szűrők alkalmazásával kezelhetők. Erről bővebben: itt.

A felgyorsult világunkban ez az időszak a lelassulásra, egymásra figyelésre is alkalmas lehet.


Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm!

Még több olvasnivaló, ami érdekes lehet:

A Z-, és az alfa-generáció is retteg a koronavírustól
Egymás foglyai: drón-szülők és bumeráng-gyerekek
Kommentháború: amikor arctalanul arcul csap egy arcátlan arcoskodó
AZ ISKOLA MINT HADSZÍNTÉR? – GENERÁCIÓK CSATÁJA AZ ISKOLÁBAN
https://panpeterstop.blog.hu/2020/03/15/fejleszto_cegek_ingyenesen_segitenek

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon !

Gyere a  Facebook-oldalra is, beszélgetni, olvasgatni új híreikről hasznos témákban.
Látogass el az Instagramra is!
 
A blog alapító-szerkesztője: Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő
Minden jog fenntartva!

Pin It on Pinterest

Share This
;