Z-generáció legidősebb tagjai már huszonévesek és sokan már a cégek küszöbén állnak, sőt, vannak szép számmal olyanok is, akik évek óta dolgoznak. 2030-ra a Z generációsok szinte kivétel nélkül aktívan munkát fognak keresni. Nem lehet tehát homokba dugni a fejünket, ha lépéselőnyre szeretnénk szert tenni.

Bár 1995 és 2010 között született fiatalok legifjabbjai még az iskolapadokat koptatják, a nemzedék legidősebb tagjai betöltötték a 23. életévüket. Munkaadókkal, vezetőkkel, HR-esekkel, egyetemi oktatókkal beszélgetve, azt tapasztalom, hogy nagy kihívás jól viszonyulni hozzájuk, hiszen sok területen merőben új szokás-, és attitűdrendszerekkel lépnek be a munka világába:

Hogyan tanul a Z-generációs?

A fenti kérdés mindenképp elrugaszkodott, hiszen nem lehet egy kalap alá venni a Z-generációs budai elit iskolába járó tinédzsert vagy egyetemistát, a nehéz sorsú szabolcsi vagy borsodi fiatallal, akinek szülei a mindennapi betevőért hajtanak. Vannak viszont olyan általánosságok, amelyekre nem árt odafigyelni. A továbbtanulók aránya már az Y-oknál is magas volt és ez a tendencia a Z generációnál is masszívan tartja magát – sőt, túl is szárnyalja a korábbi adatokat. Ugyanakkor ezek a fiatalok már más szemmel néznek a felsőfokú tanulmányaikra is.

Akik gyerekkoruktól kezdve okoseszközöket kaptak a kezükbe, – és sokan így vannak ezzel a Z-generációban – azoknak a tanuláshoz, tartalomfogyasztáshoz való viszonyát is meghatározza az online jelenlét. Gyakran előfordul, hogy online könyvekből, videókból autodidakta módon sajátítják el tudást, gyerekként, tiniként leginkább azon a területen, ami a hobbijuk, vagy csak egyszerűen érdekli őket. Nem ritka, hogy ezek kiváló kiindulási pontok egy-egy szakma elsajátításához, vagy akár vállalkozás beindításához. E sorok írója is több olyan fiatalt ismer – akár volt tanítványai, akár ifjú mentoráltjai közül -, aki huszonévesen berobbantak egy-egy ritka szakmába, miután gimnazistaként online oktatófilmeken keresztül és olcsón elvállalt munkákon, projekteken keresztül megtalálva a piaci rést ritka szaktudás birtokában hamar gyors sikereket értek el.

Mindezek ellenére kár lenne azt gondolni, hogy temethetjük a tradícionális felsőoktatást. A továbbtanulás továbbra is népszerű a fiatalok körében, már csak azért is, mert X-generációs és babyboomer szüleik azzal a tapasztalattal, hogy a papír ad biztosítékot boldoguláshoz erre ösztönzik őket. A diplomának még ma is van értéke, feltéve, ha folyamatosan képezzük magunkat, hiszen a legtöbb munkakör megkívánja ezt.

Hogyan fogadják őket?

Sok babyboomer, X-generációs munkavállaló, munkaadó úgy érzi, mintha a Marsról érkeznének ezek a fiatalok, akik szinte állandóan az okostelefonjukat bújják és kommunikációs szokásaikba is beépítik a netes nyelvezetet, közvetlenséget és szívesebben küldenek el a Messengeren egy üzenetet, minthogy telefonáljanak. Kedvenc influencereik véleménye alapján javasolnak tréninghelyszínt és rögtön kiposztolják az Instagramra ha valami siker érte őket a munkahelyen #ilovemyjob hashtaggel. Gyakran az idősebbek bele sem gondolnak abba, hogy a fiatalok éppen az onboarding folyamat során felmerülő kérdéseiket vitatják meg a chat-en, vagy éppen valami fontos szakmai kérdést igyekeznek online keresőprogram segítségével kibogozni…

Mit kell nekik?

Nekik már nem az számít álommelónak, amikor csak úgy el lehet lenni 9-től 5-ig. Sokuk igenis fel akarja zavarni az állóvizet, újdonságokat is szeretne behozni a folyamatokba. Ez talán meglepő lehet egy kezdőnél, de nem érdemes ezen sokáig csodálkozni…Elég csak a babyboomer dolgozónak belegondolni abba hogyan is nevelte ő a mostani újdonsült munkatársaival egykorú gyermekeit. Bevonta a családi döntésekbe? Ösztönözte arra, hogy bátran vállalja fel véleményét? Nos, ha igen, akkor talán könnyebb megérteni miért fontos a Z-generációnak az, hogy meghallgassák őket és teret adjanak ötleteiknek,meglátásaiknak.

Sokan már a tanulmányaik mellett munkába akarnak állnak, főleg a gyakorlati tapasztalatszerzés miatt. Ez pedig a kulcsszó. Számukra a tanulásban is az a lényeges, hogy konvertálható tudást szerezzenek meg. A számítógépes világ is erről szól: megmutatjuk mit kell tenned, hogy kell beállítanod az eszközt, mi a következő lépés és neked csak követned kell, amit láttál és már megy is minden, mint a karikacsapás.

Ha érdekel bővebben a téma, keress meg bátran egy személyes konzultáció, workshop vagy akár tréning erejéig!

Pin It on Pinterest

Share This
;